100 år tillbaka med Moderaterna

Moderaterna har i Sverige drivit en klassöknings politik, denna politik vill de nu genomföra i EU.

De har ett öppet samarbete med nazistiska, fascistiska och rasistiska partier.

När man frågar Moderaterna om samarbetet så säger de bara "men jag gillar invandrare" det vill säga, de svarar inte på frågan....som vanligt.

Är det dessa vi villa ha i EU? Ett gäng kapitalister som bara tänker på sin egen plånbok och sätter företags intressen framför folkets.

Att de som sitter där skulle ha skakat hand med Hitler och Moussilini men som även är abort motståndare och ser hellre att företag går bra istället för att göra en satsning på miljön.


De säger mycket och det låter trevligt, men det är som vanligt bara tomma ord och en massa svek mot folket.

Vi lider hårt av detta, alla som varslas överallt och de som vill utbilda sig.

Välkommen till Europa, som det var för 100 år sen.


Vi är glada över att vi röstar rött, för vi vet att de röda partierna satsar på miljön, på fler jobb och trygga jobb.

Att du inte ska behöva ha tre olika jobb för att det ska gå runt med mat och hyra.

Men de röda lyssnar även på ungdomarnas röst och sätter ALLTID folkets intresse framför privata företag, de säger nej till samarbete med främlingsfientliga partier, varför? För de är inte maktgalna som de konservativa.


I EU handlar valet om ideologi, folkets intresse mot privata företag.

Vi vet vart vi står, vi är människor, vi är en del av folket och vi står på folkets sida för vi vill inte bli behandlad som slit- och slängvara med dålig lön och dåliga förutsättningar.


Vi vill ha ett rött Europa!



Pierre Engberg                                        Jerry Andersson

SSU Strängnäs                                       Ung Sosse i Nyköping


Gå och rösta om du inte vill att EU ska bestämma allt över ditt huvud

Vi som socialdemokrater vill uppmana dig att gå och rösta för din röst visar vad Sverige tycker och vad vi vill ha. Om du inte går och röstar så kan man inte klaga. Ni har säkert sätt de fina affischerna som säger "jobben först" som är socialdemokraternas sätt att säga att vi vill ha en bättre arbetsmarknadsutveckling.


Den senaste tiden har vi hört stadsminister Reinfeldt komma med motargument till att förhindra Lissabonfördraget som kommer öppna upp gränserna för de företagen som vill etablera sig i den svenska arbetsmarknaden med sämre löner och sämre skydd. Vi har redan sätt tydliga tecken på vad som kan hända vid en öppning av gränserna. Du kommer väl ihåg vad som hände i Vaxholm när polska byggarbetare fick jobba för minimilöner (normal lön i Polen) och fick bo i husvagn på arbetsplatsen med knappt pengar till mat. För att kunna förhindra detta behöver vi er hjälp. Om du går och röstar på socialdemokraterna så röstar du på folket, schyssta löner och en trygg arbetsplats.


Nicklas Kanevåg, Marcus Vestin

Ung sossar


Laval är i högsta grad levande för oss

De återvänder till Vaxholm där det en gång började, till brottsplatsen, för att citera en medlem. För fem år sedan började en strid för de svenska kollektivavtalen där och frågan har ännu inte fått en acceptabel lösning. 250 byggnadsarbetare är på väg till biblioteket i Vaxholm för att förhandsrösta tillsammans. De ska rösta på de kandidater till EU-parlamentsvalet som lovar att slå vakt om de svenska kollektivavtalen och som lovar att försvara de fackliga rättigheterna.

Byggettans ordförande Johan Lindholm förklarar dagens initiativ.

- Vi återvänder till där det hela började. Det handlar om våra svenska rättigheter kring kollektivavtalen. Det har gått fem år nu och vi kommer inte att sluta fightas för avtalen. Så är det.

250 förhandsröstade tillsammans
Livet är inte alltid en dans på rosor. Inte ens för socialdemokrater. När Waxholm III la till vid kaj i Vaxholms hamn regnade det och blåste hårt. Två hundra byggnadsarbetare steg ändå iland tillsammans med S-kandidaterna i EU-parlamentsvalet Marita Ulvskog och Ardalan Shekarabi. Ytterligare cirka 50 personer anslöt vid biblioteket.

En av dem som lovar stå upp för facket är Ardalan Shekarabi.

- Jag tror att det är otroligt viktigt att vi står upp för de svenska kollektivavtalen. Som kandidat på europaparlamentslistan anser jag det som en skyldighet att kämpa för fackliga rättigheter. Det här är kanske den viktigaste frågan i den här valrörelsen. För just byggnadsarbetare är det här valet viktigare än riksdagsvalet om ett år. De regelverk som påverkar deras arbetsvillkor är regelverk som kommer främst från EU.

Alla s-kandidater värnar kollektivavtalen
Har då alla S-kandidater samma inställning kring de fackliga rättighetsfrågorna?

- Absolut. För oss socialdemokrater är det viktigt att aldrig kompromissa om de fackliga rättigheterna. Det var fackföreningsrörelsen som startade socialdemokratiska partiet en gång i tiden. Det gäller att försvara de fackliga rättigheterna och att stå upp för en princip. I Sverige ska svenska löner och svenska kollektivavtal gälla. Det ska vara lika lön och lika arbetsvillkor för lika arbete. Det ska inte vara skillnad om du kommer från Lettland eller Sverige när du arbetar här.

Tillbaks på brottsplatsen
Kent Renen Johansson står inne på biblioteket och är inte riktigt säker på vem på listan han ska kryssa. Han ska läsa igenom kandidatlistan en gång till. Det var någon bra som pratade på båten på vägen ut. Egentligen har han bestämt sig men vill hålla det för sig själv.

- Det viktigaste för mig är att vi manifesterar att Laval och Vaxholmsstriden är i högsta grad levande för oss. Därför känns det bra att Byggettan tagit ett jättebra initiativ. Nu åker vi hit och visar att det här är brottsplatsen. Det var inte vi som begick brottet. Det var arbetsgivarna som utmanade hela fackföreningsrörelsen.

Kent Renen Johansson tycker att Lavalfrågan egentligen borde ha avgjorts i höstas när vi röstade om Lissabonfördraget. Nu upplever han att alla vill ha byggjobbarnas röster. De lovar att stödja fackföreningsrörelsen och vår svenska modell. De borde visa det mellan valen också.

- Nu tar vi tillbaks initiativet genom att vara tillbaks här i Vaxholm. Det gör att vi lyfter frågan. Jag kan känna att vi gått på pumpen så många gånger, gång på gång. Nu lyfter vi in den här frågan i valrörelsen.

Stöd från SSU
SSU kom till Vaxholm för att ge sitt stöd till valet. De kör med buss genom Sverige, från norr till söder, för att prata EU-parlamentsval. SSUs ordförande Jytte Guteland vill se en ny riktining för Europa.

- Vi behöver parlamentariker som kämpar för rättvisa, en trygg arbetsmarknad och som inte som det nuvarande högerstyrda parlamentet försöker underminera kollektivavtalen och svensk arbetsrätt. Så det behövs en ny riktning för Europa.

Dagens dikt
Kultur saknades inte heller. Förutom att biblioteket var platsen för dagens aktiviteter hade projektet tillgång till en egen diktare. Mats Hammarlund har jobbat som byggnadsarbetare ett trettiotal år. Numera finns han på LO-TCO biståndsnämnd.

- Jag skrev den här dikten på tunnelbanan till båten i morse och jag framförde den på resan ut.

Vi fick löfte att publicera. Dikten talar för sig själv och speglar delar av problematiken kring dagens manifestation.

En timlön på sjuttio
en källarsäng
platta för kok
är vad som bjuds
polackernas gäng.
Visst är det på tok?

Det rikare Sverige
vill ha denna rätt
utnyttja folk
fritt i Europa
och i praktiken
avtalen slopa.

text: Christina Jonsson
(www.LO.se)

Härlig dag!

Man vaknade tidigt, kollade på klockan och kände "nu kan man ta och sova ut"...vilket jag också gjorde.
Någon timme senare väcktes man av brorsan som ville snagga sig men precis innan jag skulle börja så ringde hans mobil och hans flickvän var i luren.
Han sa att han skulle snagga sig och hon sa nej att han inte får det så det krävdes 10 sekunder för henne att övertala honom att inte snagga sig.

Solen är varm, jag är glad och helgen är här.
Vi ska han grundkurs och det är mycket folk som är anmälda vilket gör allt väldigt roligt.
Ser fram emot en helg som är fylld av diskussioner och bra utbildning.
Fan vilken härlig dag!


Pierre Engberg

Debatter "The wind is vänding"

Jag har åkt runt i vackra Sörmland, sett debatter, hört om debatter sen sett debatter på tv.
Vad vill jag få ut av detta?
Jo, det är vi sossar står för en vettig poltik som tar med allt folk och värnar om folkets intresse och inte privata företag och de rikas intresse.
Jag vill att de som har mer kan ge mer så fler har samma möjlighet till utbildning, sjukvård, bo möjligheter och jobb.

Jag vill inte stå för en politik som riktar sig enbart åt "grädden", att ha en elit i samhället som ska enbart värnas om medans resten kan nästan ta och dra åt helvete.
Jag vill inte stå för en politik som riktar in sig på att allt privatiseras så man måste betala dyra summor för skola, sjukvård, lägenheter eller bli petad från jobb för att man inte är "fin" nog.

Sen när vi kommer till debatter så märker vi tydligt att vinden vänder, Moderaterna har inget att komma med förutom frågor, frågor som är betydelselösa och sen att de ALLTID ljuger i debatter gör allt till ett lågt och fult spel.
De förlorar debatterna, varför? för att de är  avklädda, de har ingen vettig politik och det syns väldigt tydligt nu!

Ett rött Europa 2009 och ett rött Sverige 2010!!

Pierre Engberg

En blå bluff

Imponerande egentligen, världens snyggaste bluff i världs historien och de som fick en lång näsa var svenska folket.
Hur känns det egentligen att vara en Moderat idag?
jag skulle hata mig själv egentligen att ha gått ut och lovat en massa saker, speciellt inom jobb och utbildning så när de tyvärr vann valet 2006 så kom bluffen fram.

Storvarsel över hela Sverige.
Sämre förutsättningar för de på arbetsplatserna.
Kraftigt höjd a-kassa.
Dyrare att vara med i facket.

Det var det som hände med deras jobb politik, låter det bra?
Tycker inte jag heller kan jag säga!

Sen har vi utbildningen.

Färre platser på Högskolor och universitet.
Kraftigt nerdragen budget för Komvux.
Mindre pengar till skolan i allmänt
Svårare för ungdomar att få plugga vidare.
Och ett förslag som ligger framme är att om du pluggar på ett yrksinriktat program så kommer du inte få plugga vidare på högskola eller universitet, för du ska jobba och inget annat.

Men vad har de gjort som de lovat?

De sänkte skatterna...FÖR DOM RIKA!!!!

Välkommen till val-bluffen 2006-2010, sanningen svider hårt.
De är samma gamla Egon med ny kostym!

Därför är jag en stolt röding!!

Pierre Engberg

Det ser mörkt ut för ungdomar

Vi har under en längre tid nu befunnit oss i en finanskris som stryper arbetsmarknadernas möjlighet till att få fram jobb lika illa är det för både unga som äldre men det som är mest oroande är det att ungdomar up till 26 års ålder har det extra jobbigt just nu, igår den 26/5 kom en mättning som vissnade att ungdomsarbetslösheten har ökat från 25 % till hela 27 % vilket gör att Sverige har den högsta ungdomsarbetslösheten i hela EU.

Faktum är att det flämta ungdomar som faktiskt får jobb går inte med i facken för det anser att avgifterna är för höga. LO, TCO och SACO som är det fackliga huvud organisationerna har sedan efter den på tvingade ökningen från den borgliga regeringen har det tappat medlemmar, vid första maj i år hade det varit ca 500 000  som blev tvingade att lämna facket och a-kassan på grund av för höga avgifter.




  

SSU åsikter om arbete


SSU kämpar för att alla ska ha ett utvecklande jobb med en lön som det går att leva på.

Arbetsgivare ska inte kunna utnyttja människor genom låga löner och dåliga villkor. Därför behövs en politik som satsar på utbildning och goda arbetsvillkor för alla.

Alla drömmer om ett arbete som både ger försörjning och möjlighet att må bra. Men för vissa förvandlas denna dröm till en mardröm. När dörren till arbetsmarknaden stängs på grund av ålder, kön, sexuell läggning, etnisk bakgrund eller funktionshinder är det svårt att tro på framtiden. Den som inte får ett jobb ser tydligast av alla hur klyftorna vidgas - mellan fattig och rik,mellan unga och gamla.

Därför jobbar SSU mot diskriminering och för rättvisa villkor på arbetsmarknaden. Vi vill ha en stark fackföreningsrörelse som slåss för löntagarnas rättigheter och mot ökade klyftor. Först när alla har ett bra jobb att gå till har vi nått vårt mål

Nicklas Kanevåg


Om gud finns så är han sosse!

Varje gång man är ute och kampanjar så är det skönt väder, folk är trevligta och frågvisa vilket är extremt kul.
Det är mycket inför valet nu och jag gillar det skarpt!
Det viktiga är att folk går och röstar.
Sen att du gärna röstar rött därpå!
Eu är inte så långt borta, 70% av allt som beslutas i din kommun kommer direkt från EU och du avgör om du vill ha ett blått eller rött EU.

Jag vill ha ett rött EU, ett rött EU som står på folkets sida och vill alla väl.
Jag vill inte att privata företag ska styra hur EU ska vara som ett blått EU innebär.

Så Rösta den 7:e Juni och rösta rött!!!

Pierre Engberg

Unga blir slit och slängvara

Centerpartiet vill försämra anställningstryggheten för ungdomar under 26 år. Maud Olofsson har inte ändrat sig utan tänker fortsätta att driva på för det. Enligt Centerpartiet ska det göra att unga kommer in på arbetsmarknaden. Med Centerpartiets logik ska unga betraktas som en slit- och slängvara på arbetsmarknaden. Det ska vara enkelt att säga upp ungdomar. Olofsson påstår att det är vad ungdomar själva vill ha.


Det tror jag knappast,

Jag skulle villa se hur brist på anställningstrygghet leder till nya jobb. För det finns inget bevis på det sambandet men det struntar det i. Det är tydligt att Maud Olofsson och vänner inte tror på att även personer under 26 år kan köpa villa och bilda familj är det har det är också något de har struntat i. Förutom bristen på trygghet innebär osäkra anställningar också lägre löner. Jag tycker det är tydligen vad unga är värda!

Målgrupperna för den borgerliga straffpolitiken har hittills varit arbetslösa, pensionärer och sjukskrivna, nu fogas även unga till listan.


Nicklas Kanevåg

En varm röd dag i Eskilstuna

Idag var det en varm och väldgt röd dag, gick omkring här i eskilstuna och informerade folk om att rösta i EU parlaments valet.
Intresset var stort och frågor kom konstant vilket alltid är lika roligt.
Men höjd punkten var att Mona Sahlin och de 4 top kandidaterna inför EU valet kom, de berättade sina argument varför man ska röst på Socialdemokraterna.
Det var mycket folk som stod och lyssnade och applåderade i solskenet och det var härligt att se.


Socialdemokraterna vill ha starka miljökrav på det som tillverkas.

Vi kämpar för tryggheten på jobben i hela Europa.

Vi vill inte att privata företag ska styra Europa, Vi vill att folkets intresse ska alltid gå i första hand.

Så efter allt detta så gick jag till vallokalen och la min röst på socialdemokraterna.
Det gör jag med stor stolthet och jag hoppas att även du tar och röstar och att du röstar rött.

Frihet, Rättvisa, Solidaritet! 

Ordf. SSU Strängnäs
Pierre Engberg


Välkommen

Äntligen är den här SSU Strängnäs egen blogg och hemsida i ett.
 Denna sida  kommer va fylld med politiska händelser och nyheter om vad som faktist händer i Sverige idag var med att tycka till för ett rödare Strängnäs.

Vi är många!
Vi är Arga!
Vi vill påverka!
Vi är Röda!
Vi kämpar för rättvisa!
Vi vill ha solidaritet!
Vi är SSU Strängnäs!

RSS 2.0