Det ser mörkt ut för ungdomar

Vi har under en längre tid nu befunnit oss i en finanskris som stryper arbetsmarknadernas möjlighet till att få fram jobb lika illa är det för både unga som äldre men det som är mest oroande är det att ungdomar up till 26 års ålder har det extra jobbigt just nu, igår den 26/5 kom en mättning som vissnade att ungdomsarbetslösheten har ökat från 25 % till hela 27 % vilket gör att Sverige har den högsta ungdomsarbetslösheten i hela EU.

Faktum är att det flämta ungdomar som faktiskt får jobb går inte med i facken för det anser att avgifterna är för höga. LO, TCO och SACO som är det fackliga huvud organisationerna har sedan efter den på tvingade ökningen från den borgliga regeringen har det tappat medlemmar, vid första maj i år hade det varit ca 500 000  som blev tvingade att lämna facket och a-kassan på grund av för höga avgifter.




  

SSU åsikter om arbete


SSU kämpar för att alla ska ha ett utvecklande jobb med en lön som det går att leva på.

Arbetsgivare ska inte kunna utnyttja människor genom låga löner och dåliga villkor. Därför behövs en politik som satsar på utbildning och goda arbetsvillkor för alla.

Alla drömmer om ett arbete som både ger försörjning och möjlighet att må bra. Men för vissa förvandlas denna dröm till en mardröm. När dörren till arbetsmarknaden stängs på grund av ålder, kön, sexuell läggning, etnisk bakgrund eller funktionshinder är det svårt att tro på framtiden. Den som inte får ett jobb ser tydligast av alla hur klyftorna vidgas - mellan fattig och rik,mellan unga och gamla.

Därför jobbar SSU mot diskriminering och för rättvisa villkor på arbetsmarknaden. Vi vill ha en stark fackföreningsrörelse som slåss för löntagarnas rättigheter och mot ökade klyftor. Först när alla har ett bra jobb att gå till har vi nått vårt mål

Nicklas Kanevåg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0