Återvald Obama

Klockan är två på morgonen, valvakan med SSU Södermanland är i full gång och har så varit sedan någonstans kring tiotiden, det startade med en ytterst innehållsrik föreläsning om det amerikanska valsystemet och dess historia. Ett ämne som fortfarande fyra timmar senare diskuteras livligt, allt eftersom delstatsomröstningarna räknas och antalet elektorer börjar trilla in.
 
Disskusionerna som den senaste tiden legat relativt centrerade kring hur presidentkampanjen historiskt har sett ut i USA får nu ta ett smärre uppehåll, dels för att sömnbristen börjar göra sig påmind och dels för att rösträkningen nu på allvar börjat i de SK "swingstates" och då framför allt i Ohio och Florida. Röstningen blir lång och utdragen, de första utav "the swingstates" verkar gå till Sittande Presidenten, Barack Obama. Men fortfarande är de två kanske mest avgörande staterna, Ohio och Florida, helt jämna.
 
Efter ytterligare några nervkittlande timmar där både Ohio och Florida tippat fram och tillbaks mellan att stödja den Republikanske guvenören och Presidentkandidaten Mitt Romney och den sittande Presidenten Barack Obama så får vi till slut äntligen veta. Ohio går till demokraterna och i och med det har de Förenta staterna återigen valt den folklige Demokraten, Barack Obama till President.
 
Florida, verkar slutat 50/50 vilket leder till en förkrossande seger för Obama, på det för Demokraterna legendariska numret 303 (både Franklin D Roosevelt och John F Kennedy återvaldes med detta resultat), mot Mitt Romneys 206.
 
Grattis president Obama till ytterligare fyra år vid makten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0