Arbetslösheten, frihetens motsats

Jag kan inte annat än förundras när jag får det berättat för mig att vi socialdemokrater minsann är "emot frihet för individen" som det så fint kallas. Må så vara att frihet inte är en central del i den socialdemokratiska lyriken, men detta är endast så då frihet är en fullständig självklarhet för oss. Frihet är den slutgiltiga konsekvensen av vår politik.
 
Vi ser idag vad regering och dess högervridna, välfärdsnedbrytande och fack-fientliga politik leder till. Vi ser idag en massarbetslöshet, 7,5% av sveriges befolkning går utan jobb. Hela 1/4 av alla ungdomar är utan anställning, vi ser alltså också hur de mest sårbara på arbetsmarknaden är de som straffas hårdast utav regeringens vanstyre.
 
Man bör dock hålla i minnet att vi just nu lever i en världsomspännande ekonomisk kris och att det ekonomiska läget hade kunnat vara värre. Men det hade också kunnat vara otroligt mycket bättre. Vi borde istället för att nedmontera välfärden bygga upp den, utöka den och således skapa nya sysselsätningsmöjligheter, vi måste satsa på utbildning, så att de ungdomar som växer upp i Sverige idag får en ärlig chans till ett drägligt liv. Med jobb, inkomst och egen bostad. Om vi för att uppnå dett behöver öka statens intäkter med en lite högre skattesats, så är det för mig garanterat värt det.
 
Det handlar om största möjliga frihet för den största möjliga mängden människor. Den sortens frihet är inte den frihet regeringen förutspråkar. För arbetslösheten är inte frihet, det är frihetens motsatts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0