Slut på kompromisser, det är dags för konflikt.

Vi hör dagligen om de ökande inkomstklyftorna, arbetslösheten, bostadsbristen, människor som lever under inhumana förhållanden och kommuner som inte längre klarar av att hålla en godkänd nivå på välfärden. Grova sociala missförhållanden och stora samhällsekonomiska problem. I dessa tider förblir det ett mysterium varför den mest konfliktdrabbade frågan i politiken är invandringen.
 
Borde det inte vara så att i dessa tider av stora varsel och massarbetslöshet, så skulle Socialdemokratin få ett än bredare stöd än vanligt. Så vore nog fallet om inte för stagneringen inom politiken. I och med högerextremismens uppgång har alla tidigare riksdagspartier försökt att hitta ett ideologiöverskridande, enhetligt svar på rasismen. Utan att inse att vi spelat högerextremisterna, Sverigedemokraterna rakt i handen. Genom att lägga fokus på deras hjärtefrågor.
 
När vi som parti samtidigt drar mot mitten och i debatter fokuserar mer än någonsin på att kompromissa, istället för att ställa oss emot regeringens förslag så efterliknar vi dem i större utsträckning än tidigare. Detta gör att den enda delen av den politiska arenan som är öppen för meningsskiljaktigheter och konflikt är invandringsfrågorna. Politik bygger på oliktänkande, den bygger på konflikt. Något moderpartiet tyvärr inte fullt ut verkar se.

Därför är det nu viktigare än någonsin att vi som unga demokratiska socialister trycker på moderpartiet och kräver en mer progressiv reformistisk politik och en riktad ekonomisk fördelning. Som talar om inhumana förhållanden och borgerligt vanstyre, istället för företagsamhet och inovationskraft i så difusa termer att det blir oförståeligt för den stora massan människor. Det är dags att vi skapar konflikt med alliansen i välfärds och fördelnings frågorna. Tiden för kompromisser är förbi, det är dags för politisk konflikt på alla delar av den politiska arenan, inte bara kring invandringsrelaterade frågor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0